Adatvédelmi nyilatkozat

Általános információk

A Bibo Natura s.r.o. (továbbiakban Bibo Natura) a törvény által előírt módon kötelezettséget vállal arra, hogy az Ön által megadott adatokat bizalmasan kezeli, azt harmadik félnek tovább nem adja kivéve, ha a szerződés teljesítésekor a harmadik fél a Bibo Natura alvállalkozójaként (pl. Weboldal üzemeltető, szállító) jár el. A Bibo Natura a Felhasználó adatainak kezelésekor az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény  rendelkezései szerint jár el.

Regisztráció, kapcsolatfelvétel

A www.bibonatura.com weboldalon (továbbiakban Weboldal) megjelenő tartalmak megtekintéséhez, nincs szükség előzetes regisztrációra, személyes adatok megadására. A kapcsolatfelvételhez megadott személyes adatokat (név, lakcím, telefonszám, e-mail cím), elérhetőségeket kizárólag a válasz/kiszállítás maradéktalan teljesítéséhez használjuk fel. A Felhasználó személyes adatainak megadásával nyugtatja a Bibo Natura céget, hogy a megadott adatok a valóságnak megfelelnek.

Minden megkezdett vásárlás előtt olvassa el ezen nyilatkozatunkat, tájékoztatónkat! Vásárlásával vélelmezzük, hogy a tájékoztatónkat átolvasta, megértette, annak tartalmát elfogadta és a szükséges adatokat ezen tények birtokában adta meg részünkre.

Személyes adatok felhasználásának a célja

Személyes adatait kizárólag megrendelése és a kiszállítás teljesítéséhez használjuk fel. A megrendelést tartalmazó és a visszaigazoló e-maileket, kiállított számlákat a törvényekben foglaltak szerint és ideig őrizzük meg.

Automatikusan gyűjtött információk

A Bibo Natura weboldala a Google Analytics-t webelemző szolgáltatását használja. A Google Analitycs cookie-kat használ, a honlap használatának elemzése céljából. A cookie által generált, a honlap használatára vonatkozó információkat (beleértve a felhasználó IP-címét) a Google Inc. amerikai szervereire továbbítja, és ott tárolja. A Google felhasználja ezeket az adatokat azon célból, hogy a Weboldallal kapcsolatos, felhasználásra vonatkozó információkat kiértékelje és ebből egy elemzést készítsen a weboldal aktivitásáról a Weboldal üzemeltetője részére, valamint további a weboldal használatával és az internet használatával kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtson. A Google ezeket az információkat adott esetben harmadik személlyel megoszthatja, amennyiben ez törvényileg előírt, vagy ha a harmadik személy a Google megbízásából feldolgozza az adatokat.

A Google Analytics által tárolt adatok nem alkalmasak arra, hogy a Felhasználót, mint magánszemélyt név szerint azonosítsák, azonban egy későbbi látogatás során képes felismerni, hogy számítógépéről, a használt böngészővel valaki már járt a Weboldalon korábban, tehát a Google az IP címet más adataival semmi esetre sem kapcsolja össze. A Weboldal igénybevételével a Felhasználó elfogadja, hogy adatait a Google a fentiekben leírt módon és célból feldolgozza.

A cookie-t a Felhasználó képes törölni a saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében azok alkalmazását. A cookie-k kezelésére általában a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem beállításai alatt, cookie vagy süti megnevezéssel van lehetőség.

A Google hirdetésekkel kapcsolatos adatvédelmi oldalán részletes információkat olvashat, az alkalmazott technológiáról valamint kikapcsolhatja ezen sütik telepítését.

Felelősség

A Weboldal tulajdonosa és az Üzemeltető mindent megtesz annak érdekében, hogy a tulajdonába került adatokat (legyen szó személyes adatról vagy személyhez közvetlen nem köthető adatról) a lehető legmagasabb biztonsági szinten, a legnagyobb körültekintéssel kezelje. Ezen kötelezettségvállalást az adatkezelési tevékenységben közreműködő személyek részére is előírja.
A Bibo Natura nem vállal felelősséget, ha bármilyen adat jogellenes magatartás, vandalizmus, az Üzemeltető szerverének rendellenes működése vagy az Üzemeltető hanyag, illetve jogellenes viselkedéséből kifolyólag harmadik fél kezébe kerül.
Amennyiben a felhasználó szerint a Weboldal tulajdonosa és/vagy az üzemeltetője megsértette személyes adatainak védelméhez való jogát,  bíróság előtt érvényesítheti igényét vagy igényeit.

Törvényben biztosított jogok:

  • Tájékozódási jog:
    Ezen joga alapján felvilágosítást kérhet az általunk rögzített adatokról.
  • Ellenvetési jog:
    Ezen joga alapján kérheti a nem megengedett adatok törlését, korlátozását, a helytelen adatok helyesbítését.. Előbbi adatok tartalma azonban a számlázási, könyvelési adatokat nem érintheti.
  • Helyesbítés, törlés, korlátozás:
    Az hatályos jogszabály alapján jogában áll adatainak reklám, piac- vagy közvéleménykutatás céljából történő felhasználását korlátozni.

Érvényesség

Jelen adatvédelmi nyilatkozat 2015. november 27-étől visszavonásig érvényes. A Bibo Natura fenntartja a jogot, hogy jelen adatvédelmi nyilatkozaton bármikor módosítson. Amennyiben jelen nyilatkozat tartalma módosul, úgy arról tájékoztatást tesz a Weboldalon.

Kapcsolat

Amennyiben kérdése van a Bibo Natura adatvédelmével kapcsolatban, vagy tudni szeretné, milyen személyes adatokat rögzítettünk Önről, úgy kérjük, forduljon hozzánk e-mailben a info(@)bibonatura.com címen, vagy írásban a Bibo Natura s.r.o., Hlavna 22., 943 01-Sturovo Szlovákia postacímen.